FUTBALOVÝ TURNAJ 2002

Dňa 28.7.2002 sa uskutočnil futbalový turnaj, ktorého usporiadateľom bolo Združenie Milénium Údol a Urbariát Údol, za účasti 3 družstiev:

TJ Družstevník Údol ( zeleno-žltí )
FC Plavnica ( modro-bieli)
TJ Jarabina ( červeno-žltí )


Tento futbalový turnaj sa začal o 1300 slávnostným príhovorom Rastislava Sokola, ktorý privítal všetkých účastníkov tejto akcie ako futbalové mužstvá , trojicu rozhodcov, tak aj všetkých fanúšikov športu a oficiálne zahájil tento futbalový turnaj.
Prvý zápas sa uskutočnil na základe žrebu TJ Jarabina - FC Plavnica. Tento zápas sa začal hrať vo vysokom tempe, a priznivci futbalu videli veľa zaujímavých momentov. Občas sa v tomto zápase aj zaiskrilo, takže ani rozhodcovia to nemali vôbec ľahké. Nakoniec sa tento vyrovnaný zápas skončil nerozhodným výsledkom 0:0 a tak prišli na rad pokutové kopy. Pri nich stálo väčšie štastie na strane Plavnice, ktorá vyhrala na pokutové kopy 3:4.

Po krátkej prestávke, ktorú využili rozhodcovia na malé osvieženie a hráči na rozcvičku, sa začal druhý zápas medzi mužstvami TJ Družstevník Údol - TJ Jarabina. Domáci hráči vyšli od prvých sekúnd do zápasu s odhodlaním vyhrať. Z toho tkvela začiatočná nervozita, ktorá však postupne opadala a hráčí Údola postupne zvyšovali svoj tlak. Hráči Jarabiny aj napriek menšej únave nechceli povoliť vo svojej obrane. Nakoniec však nedokázali odolať čoraz väčšiemu tlaku a nakoniec tento zápas prehrali v riadnom hracom. Po týchto dvoch zápasoch prišla chvíľa na ktorú sa tešili najmä skôr narodení fanúšikovia futbalu. Po krátkom občerstvení pivným mokom a rozcvičke nastúpili proti sebe mužstva starších pánov TJ Údol seniori - FC Plavnica seniori. A veru bolo sa na čo pozerať. Aj keď staršie kosti už nie su take stabilné ako mladšie, často sa aj v tomto zápase poriadne zaiskrilo a nikto nepochyboval že to bude zápas, do ktorého daju hráči celú svoju dušu.

Aj napriek nevýhode že vekový priemer mužstva FC Plavnica seniori bol výrane nižší ako vekový priemer mužstva TJ Údol seniori, domáci seniori sa nenechali zatlačiť do úzadia. Nakoniec boli ale štastnejší seniori z Plavnice, ktorí porazili seniorov z Údola 2:0. Obidva družstva podali skvelý výkon, a veru poriadne si zaslúžili občerstvenie počas prestávky a aj po ukončení zápasu. Dobré pivko a ešte lepší kotlíkový guláš im určite dodali veľa síl a taktiež odhodlanie do ďalšieho rocníka.
Tak a po krátkej prestávke, ktorá bola určená hlavne pre unavených rozhodcov sa začal posledný zápas tohoto turnaja v ktorom už išlo o všetko a teda hralo sa o víťazstvo na tomto turnaji. Nastúpili proti sebe mužstvá TJ Družstevník Údol - FC Plavnica. A veru v tomto zápase to aj tak vyzeralo. Mužstva sa vôbec nešetrili. Hralo sa dosť do tela ale rozhodcovia to naštastie zvládali. Obom mužstvám, inač odvekým rivalom, išlo o veľa. Nakoniec boli lepšim mužstvom domáci, ktorí porazili FC Plavnicu, najtesnejším rozdielom 1:0 a stali sa tak víťazmi tohoto turnaja.

V duchu príslovia "Sláva víťazom, česť porazeným", odovzdal po ukončení turnaja Milan Leško ceny všetkým účastníkom a poďakoval sa im za ich účasť a predvedené výkony.

Celý turnaj sa odohral v duchu Fair-Play, o čom hovorí aj fakt, že rozhodcovia neboli nútení ani v jednom zápase vytiahnuť žltú prípadne červenú kartu, aj keď sa niekoľko-krát na ihrisku poriadne zaiskrilo. Všetky nejasnosti si nakoniec hráči vyjasnili pri pivku a guláši a všetci priaznivci po skončení tohoto turnaja, vyjadrovali spokojnosť s touto akciou, dúfajúc že to nebola posledná akcia ktorú sme zorganizovali.

Konečné výsledky:

FC Plavnica - TJ Jarabina 0 : 0 (pokutové kopy 4 : 3)
TJ Družstevník Údol - TJ Jarabina 2 : 0
TJ Družstevník Údol - FC Plavnica 1 : 0

TJ Údol seniori - FC Plavnica seniori 0 : 2

Konečné poradie:

1. TJ Družstevník Údol
2. FC Plavnica
3. TJ Jarabina

Najlepší strelec turnaja: Tomáš Čanda ( TJ Družstevník Údol )

Zostavy:

TJ Družstevník Údol:
FC Plavnica:
TJ Jarabina:
TJ Údol seniori:
FC Plavnica seniori:

Autor: Marián Mihaľo, foto: Ľuboslav Leško